kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Fördela dem i koppar eller glas och toppa med kvarg. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Blanda i plommonklyftorna och stek ca 2 min. 8 st plommon
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Lägg halvorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon
Hemgjord glass slår det mesta, speciellt en tidig sommardag som idag, själv har jag den billigaste varianten av glassmaskin som bara klarar en sats om dagen och som inte slår in tillräckligt med luft i glassen vilket gör att om man sparar den i frysen någon dag extra så har man världens hårdaste glass
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. Låt svalna ca 10 minuter innan du serverar med glass. 1 liter skivade plommon
Fick minsann springa till svärmors trädgård för att plocka plommon innan jag skulle servera dessa till frukost när jobbarkompisarna skulle komma på besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.