Faster Hortensia är en kvinna på Gotland som egentligen heter Inga. Men hon kallar sig alltid Faster Hortensia och när jag fick detta recept av henne för många år sedan så skrev hon "Faster Hortensias inlagda gurka" överst på pappret
Dom här kakorna bjöd alltid min fina faster Marianne på så det var alltid extra lyxigt. Min mamma brukar göra dom till mig när jag fyller år (förlåt men Mariannes var ett strå vassare
25 Oktober 2018. Fasters Baklava. Baklava måste vara det mest kända bakverket från Mellanöstern. Den består av en frasig filodeg som fylls med hackade nötter och som man häller en sockerlag på direkt när den kommer ut ur ugnen
Idag är jag stolt. Stolt syster till min diabetesjuke lillebror. Sjukt stolt över oss båda och det var knappt vi trodde på de överraskande positiva resultaten som sjuksystern visade
Combine flour, yeast and salt in a large bowl. Stir in water until it’s well combined. Cover with plastic wrap and let stand at room temperature for 3 hours
1½ dl torkad stolt fjällskivling. Lite retsamt brukar en av mina kamrater säga att jag har torkad svamp så att det räcker i en evighet, men det gör den ju inte när man de facto använder den lite nu och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.