I veckan reste jag till Vietnam och tillbaka. Den fantastiska vietnamesiska nudelsalladen från kokboken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter fick mig att ta en resa i fantasins underbara värld
Från sex års ålder tills jag fyllde tolv bodde jag i denna varma, vänliga och vackra del av USA. Jag tänker mycket på dem och alla spännande äventyr de har framför sig
Hummer, kräftor, krabba, räkor, små skålar med goda röror, en himmelsk dessert och mycket mer. Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt sockret
Herregud vilket turstråk, men nu lär jag väl inte vinna på några år sen. Idag har jag varit ledig, försökt ta det lugnt men det är mycket att göra med ditt och datt
När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Dels för att jag inte producerar kakor i samma mängd som under kafetiden, dels på att tiden för bakning har fått stå till sidan för helgresor till Stockholm
Farang Stockholm bjuder på ett recept från deras sydostasiatiska meny. En underbart krispig och god krabba med smakrik sallad och en dressing med sting
Så lördag morgon sätter sig familjen på tåget på väg mot storstaden Stockholm. När man blir vuxen och fyller år, så är det för oss så mycket roligare att få i present upplevelser än saker
Färsk jäst smular du ner i degvätskan och den är även mer temperaturkänslig. Häromdagen satt jag och beklagade mig för Gubben över hur skafferiet ekade tomt och att det kliade i bakfingarna
Det var nästan så att jag önskade att jag också hade haft en klipptid, det är så skönt att sitta i en frisörstol och bli omhändertagen - lite vardagslyx
En vacker naturtavla speglar sig i solen med vackra färger. Han har tagit mig till Oxnö, (som ligger i Stockholms skärgård), som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta, men som idag har en helt annan och ännu större betydelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.