Så, då är ordningen återställd i världen och det är åter fredag och dags att fira helg. I det Mårtenssonska köket firas det lite extra denna fredagen faktiskt, för från och med nu är det lediga fredagar som gäller för oss båda
Hummer, kräftor, krabba, räkor, små skålar med goda röror, en himmelsk dessert och mycket mer. Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt sockret
Gårdagen spenderades alltså på sjukhuset med lite god mat och mys. Gjorde kycklingsallad med vitlöksås och en efterrätt gjord på kesella, philadelphia, vaniljsocker, clementinsest, varvat med smält choklad och toppat med clementin och kiwi
När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Dels för att jag inte producerar kakor i samma mängd som under kafetiden, dels på att tiden för bakning har fått stå till sidan för helgresor till Stockholm
Farang Stockholm bjuder på ett recept från deras sydostasiatiska meny. En underbart krispig och god krabba med smakrik sallad och en dressing med sting
Så lördag morgon sätter sig familjen på tåget på väg mot storstaden Stockholm. När man blir vuxen och fyller år, så är det för oss så mycket roligare att få i present upplevelser än saker
Han har tagit mig till Oxnö, (som ligger i Stockholms skärgård), som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta, men som idag har en helt annan och ännu större betydelse
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.