1728 innan
slottsbygget blev klart och var då ofärgat, och ansvaret övertogs då av arkitekten Carl Hårleman, som slutförde bygget och bestämde den gula färgen som slottet sedan hade från 1750 och under 150 år Omkring förra sekelskiftet 1900 färgades slottet i dagens bruna nyans, som den alltså haft i drygt 100 år Om byggnaden inte ska "förvanskas" kan man rimligen bara använda den gula nyans, som dåvarande slottsarkitekt Carl Hårleman bestämde 1750 eller den smutsbruna färg som bestämdes 150 år senare. Att nu ge den en ”varmrosa färg” utan att söka bygglov för åtgärden är ett brott mot PBL – antingen mot bygglovplikten (om det innebär ändring av färg) eller mot förbudet mot förvanskning (om det är en annan färg än gult eller brunt).
Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Blanda vaniljsocker, socker och äggulan. Lättbakad långpannekakaCa 35 stycken3 ägg4½ dl strösocker4½ dl vetemjöl3 tsk bakpulver2 1/4 dl kokande vattenGlasyr100 smält smör4 msk vaniljsocker1½ dl strösocker1 äggulaGarneringkokosVispa ihop ingredienserna till sockerkakssmeten. Häll den i en smord och bröad långpanna (ca 30x40) och grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. 1 äggula
Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god. Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god
Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
av dengrädden som e kvar eller cream fra. den godaste cholkad/kladdkakan jag gjort iaf. 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i 15-20 min. glass eller grädde 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i
Jag lagade den här lasagnen, då för hundra år sedan när tidningen var ny. Jag tyckte den var underbart god, rev ut receptet ur tidningen, lade det i min hög och glömde sen bort det
Sist vi ställde in grytan i ugnen så var den laddad med ingredienserna till en italiensk klassiker, Osso Buco, fast med fläskkotletter istället för kalvlägg
Må så vara, men nu är det dags att den blir lika vanligt förekommande här i hemmet. Det finns tydligen hundratals olika versioner av denna fermenterade anrättning
Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin. Bred glasyren på den kalla kakan. Glasyren är ganska lös men stelnar när den blir kall
Konsistensen får varken bli för torr eller för mosig och den måste även ha gott tuggmotstånd. I en liten skål blanda ihop chiafrön och vatten och låt stå i 10 minuter under tiden som du förbereder dina övriga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.