Mårtenssons pastagratäng 7-8 port1 pkt lasagnettepasta från Kungsörnen1,2 kg köttfärs1 stor gul lök200 g färsk svamp (eller konserverad)2 morötter3-4 vitlöksklyftor1 burk krossade tomater1½ dl chilisås½ dl ketchupsalt och pepparpaprikapulverKok pastan enligt anvisningarna på paketen. Ostsås25 g smör0,25 dl mjöl3 dl mjölksalt och peppar2-3 dl riven lagrad ostSmält smör i en gryta. Ställ in gratängen i ugnen på 200 g i ca 10 minuter så den får färg och blir genomvarm. MÅRTENSSONS tog ca 50 minuter från det att spisen sattes igång till gratängen stod på bordet. FELIX räckte till 2 personer. Portionspris blir då 32,50 kronor. Portionspris ca 12 kronor. FELIX 6 %MÅRTENSSONS 35-40 %Att vi sen hade mycket trevligare tillsammans i köket när vi lagade vår egen gratäng är väldigt svårt att sätta siffror på, men så mycket mer värt än tiden vi sparade på att värma upp FELIX-gratängen. 1,2 kg köttfärs. 200 g färsk svamp. 2 morötter
Låt koka i 10-15 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Ta ur smördegen och låt tina i 10 minuter. 200 g fryst smördeg (tag ut ur frysen 15-20 minuter innan). 2 st päron (t ex William). 40 g roquefortost. 2 skivor formbröd. 300 g socker. 2 st enbär. 50 g pistagenötter
2 metoden. Att äta som vanligt under fem dagar och ”fasta” under 2 dagar, man äter max 600 kalorier per dag dessa dagar. Risken är alltså att man tror sig kunna äta hur som helst under de 5 dagarna, därför att det försvinner under de 2 dagarna. 2 metoden
Rätten skulle ta 30 minuter att tillaga. 250 g tortellini. 250 g champinjoner, skivade. 140g bacon, strimlad. 100 g riven ost. Sätt ugnen på 225°. 250 g tortellini. 250 g champinjoner, skivade. 140g bacon, strimlad. 100 g riven ost
En soppa med kycklingbuljong och en torr engelsk cider som bas, smaksatt med kraftig stiltonost. Koka upp buljongen och cidern, smula ned stiltonosten och låt den smälta
Västerbotten - jasmin, 1-0. Saftiga Västerbottencupcakes, 12 st. 600 gram potatis, vanlig fast potatis. 2 ägg. 150 gram riven väterbottenost. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela i 12 stycken cupcakesformar (fyll dem till drygt hälften) toppa med andra hälften av den rivna osten och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills de har en vacker gyllenbrun yta. /Anna 600 gram potatis. 2 ägg. 150 gram riven. 12 stycken cup. ca 25 minuter eller
Först är ni flera som har undrat om tortellini, färsk vs torkad. Så, jag tror att om man är noggrann med koktiden, dvs inte stirrar sig blind på vad det står på förpackningen utan faktiskt smakar av då och då och behandlar den rätt så kan färsk och torr pasta funka precis lika bra
Annars har jag faktiskt gjort egen gröt till oss vuxna och sönerna fast först när barnen blev äldre – och tänkte nu, varför inte göra helt och hållet egen redan från början
En orsk till detta kan vara den gemensamma livsstlen och ohälsosamma livsvanor som ökar risken att utveckla en inflammation i kroppen - som då är grundorsaken till sjukdomen
Det är ju alldeles självklart, alla kan inte tycka om samma bakverk. Jag älskade den här lakritskladdkakan och äter som bäst en bit till eftermiddagskaffet
1-2 påsar saffran. 250 gram russin. 1-2 påsar saffran. 250 gram russin. Smält matfettet och häll i mjölken, ljumma till 40°C (37°C om du använder färsk jäst). Pensla med ägg, grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter i ugn uppvärmd till 250°C. Väljer du att fläta längder är tillagningstiden ca 20 minuter i ugn uppvärmd till 200°C. 1-2 påsar saffran. 1 ägg 250 gram russin. 1-2 påsar saffran. 1 ägg 250 gram russin
Trots att det idag är sju veckor kvar till fettisdagen har semlor ploppat upp här och var. Har alltid svårt att begripa hur folk kan vara sugna på det nu såhär precis efter jul- och nyårshelgens frossande i mat och sötsaker
Skär dem i två cm bitar och ställ i eftervärme (avstängd ugn) tills de torkat. Skär dem i två cm bitar och ställ i eftervärme (avstängd ugn) tills de torkat
Häromdagen gick jag förbi nya reklamskyltar som visade Felix Medslhavspajer. Paj med apelsinmarinerad kyckling och grillade grönsaker serverad med paprikacrème (2 små pajer). 50 g smör1 1/4 del vetemjöl1/2 msk kallt vattenCa 3/4 dl kött från grillad kycklingRivet skal och saft från 1/2apelsinSaltChliflakes1/2 röd paprika1/2 gul paprika1/2 liten squash10 cm purjolök2ägg2 dl mjölk1 röd paprika1/2 dl färskostPressad citron1/2 pressad vitlöksklyfta1/2 dl riven lagrad ostDela kycklingköttet i bitar, marinera med apelsinskal, saft, salt, peppar och chiliflakes. Svep plast runt och vila ca 30 min i kylskåp. Sätt in i frysen 10 minuter. Förgrädda 10 minuter i 200 graders ugn. Grädda tills pajerna stannat, ca 30 min. 50 g smör. 1/2 msk kallt vatten. 1/2 röd paprika. 1/2 gul paprika. 1/2 liten squash. 10 cm purjolök. 2 ägg. 2 dl mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.