Stekt Västerviksflundra med sötsur sås.
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 flundror
  • rensade och sköljda
  • (ca 1 kg)
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl fint rågmjöl
  • Salt
  • Vitpeppar från kvarnen
  • Aromat aromkrydda
  • Smör
  • till stekning
  • Rapsolja
  • till stekning
  • Sås
  • Stekskyn från sista pannan med flundror
  • 1-2 msk smör (beroende på hur mycket fett som finns kvar efter stekningen)
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 1 buljongtärning
  • mörk oxbuljong
  • Socker
  • 4-6 msk (beroende på vinets syrlighet)
  • Lite kinesisk soja
  • Salt
  • Vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.