Jag blev så sugen på just stekt kyckling i vitlök och tänkte att det skulle bli så gott med en enkel tomatsåsoch toppa detta med mozzarella – och det blev det verkligen
Istället klickade jag i små skedar av smet i stekpannan ochstekte. Blanda pastanmedtomatsåsen. Snåla inte med kryddorna (eller osten), annars smakar det bara mjöl och spenat
Är man helt strikt med socker går det självklart att utesluta. Själv har jag alltid en nypa socker i tomaträtter eftersom smaken blir så mycket bättre och jag ser inte att den lilla mängden skulle vara dålig
Koka spagettin och vänd ner i de stekta tomaterna. Halvera tomaterna, lägg dem i stekpannan och låt dem steka med tills de blivit mjuka och sjunkit ihop något
4 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzano 1 klyfta vitlök 1 kruka basilika 400 g pasta (t ex tortiglioni) 2 burrata, rumstempererad olivolja salt svartpeppar
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 390 g krossade tomater basilika 390 g krossade tomater vitlök 1 dl torra röda linser 4 port spaghetti Att ha hemma 2 msk olivolja 2 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Servera med nykokt pastaoch riven parmesan. Mixa lök och vitlök med lite av mjölken. Tomatsås. Men orken finns inte riktigt, så eftersom det var drop-in fika på fritids idag så hoppade jag över att åka och handla
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera den med tomat- och köttbullssåsen. Dela, kärna ur och hacka chilin och fräs i olja med lök och vitlök
Receptet på denna krämiga och goda pastarätt, med tahinisås och zucchini, hittade jag på food. Sammanfattningsvis var detta en mycket god och enkel maträtt som jag med största sannolikhet kommer att laga fler gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.