Det blev godare än vad jag hade tänkt mig idag när jag stekte fisk. Jag hade sejfiléer som jag först vände i vispat ägg och sedan i ströbröd (fast jag hade havrekli till mig och det var så gott
Stektpanerad fisk. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Stektpanerad fisk. Med den lite syrliga kalla såsen och några kokta potatisar till blir den stekta fisken en riktig festmåltid
Det blev hemma pannerad torsk med kall sås och potatis. Måste förklara denna bild. fick hjärnsläpp och glömde fota när jag hade lagt upp fint på tallriken
Foto. Martina Ca 563 kcal/port Mos. ca 351 kcal/port Fisk. ca 212 kcal/port 1 kg skalad potatis 140 g bacon 1 röd lök 2,5 dl mellanmjölk 30 g finhackad persilja salt och vitpeppar 500 g Torskfilé 1/2 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl ströbröd salt och peppar 3 msk smör Gör så här
Stek i smör och rapsolja på låg värme tills fisken är gyllenbrun och genomstekt. Så här på tisdagen panerade jag fisken med panko och serverade med en kall sås
Tvätta potatisen och koka den. Blanda ströbrödet med ganska mycket salt, ca 1 tsk. Försök ta bort så mycket ben du kan ur filéerna och dela dem i 2-3 bitar
En riktig gammal husmanskostklassiker är panerad och smörstekt strömming. En annan dag friterade jag den panerade fisken i rejält med brynt smör och kokosolja och serverade med ett blomkålsmos med riven getost och smör, ett riktigt gott lågkolhydratalternativ till potatismos
Fisken hade en strykande åtgång hos oss, och jag kan bara än en gång konstatera att arbetsinsatsen för att laga till egen, panerad fisk inte är hälften så stor som många nog tror
Skölj zucchinin och skär den i 5 mm - 1 cm skivor. När den är liten kan du gärna behålla skalet. Vänd skivorna i mjölet, sen i vispade ägg och till sist i ströbrödet - ikväll blandade jag i även riven färsk parmesanost
Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej
Paneradugnstekt kyckling/chicken nuggets med stekt vitkål och ärtor700 g kycklingfilé4-5 dl mandelmjöl (hade själv egengjort mandelmjöl)2 äggsalt och peppar1 tsk krydda efter smak (jag använde egengjord tacokrydda)olivoljaärtorVitkål (egen önskad mängd)1 st vitlöksklyftachiliflakessmör eller olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.