Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
För att ge kalaset en prick över i’et så knaperstektes galet fint rökt sidfläsk som skurits i mindre bitar och som tillsammans med hackat äpple skulle få utgöra toppen på hela tallriksmodellen
Inlägget Stekt torsk med sallad på primöreroch skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torsk med en ljummen sallad och skirat smör
Finhacka och blanda med riven vitlök, citronskal och olivolja. Servera gärna med en fräsch grönsallad. Förvara gärna chili- ochvitlöksoljan i burk i kylen
Lägg fisken på tallrikar tillsammans medprimörerna. Krydda med salt och peppar. Spola hastigt av grönsakerna med kallt vatten så att kokningen avstannar
Ört- och smörslungade primörer400 g färskpotatis (gärna små) 50 g sockerärtor 100 g grön sparris 100 g körsbärstomater 0,5 kruka färsk persilja, finhackad 50 g smör. Ramslök- och chèvrekräm2 dl grekisk yoghurt 150 g chèvreost 3 msk ramslök, finhackad salt peppar
Stek dem gyllenbruna i smöret på måttlig värme och servera genast medprimöreroch kryddoströra. Vänd fiskfiléerna i mjölet blandat med salt och peppar, skaka av det överflödiga
Lägg upp potatissalladen och garnera vackert med de grillade grönsakerna och lammkotletterna. Lägg potatis och selleri i en skål tillsammans med de sparade bitarna av sparris och broccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.