Vill du prova på en irakisk variant av linssoppa kan du göra det här. Vi ÄLSKAR röda linser. Det är så himla gott att göra soppa på av det och med bara några få kryddförändringar blir det ändå stor variation mellan sopporna
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Till skillnad från de andra så är det kokosmjölk som sätter en stor smakprägel på detta recept och jag var först lite skeptisk eftersom jag är van vid en annan smak vid linssoppa men sedan tyckte jag att den var såå god
Koka linserna enligt förpackningen i 15 minuter (de ska koka sönder). Hacka löken och häll i kastrullen med linser när vattnet kokat upp och ska börja sjuda
Vi har en uttjatad men god tradiotion här hemma på fredagar, vi äter taco som många andra. På sistone har jag varierat lite med att servera taco med tortillabröd, hårdaskal, gratänger och igår blev det paj
Vill man ha stark mat måste man öka på av just srirachasåsen som ger ordentlig styrka i små mängder. Jag använde 1 msk srirachasås och det blev lite småstarkt, lagom enligt mig
Mustig gryta som värmer gott. Behövs inget kött. Receptet kommer från Bonniers Kokbok. Tror jag ska dra på lite mer på kryddningen nästa gång, med lite mer vitlök
Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja. Skär paprikorna, chilin och purjolöken i lämpliga bitar och häll ner i pannan och stek tillsammans med kycklingen
Tar du bort kärnorna och de vita strimmorna som kärnorna sitter på så blir det inte lika starkt. En helt grym lunch där särskilt linssoppan med kokos, ingefära och musköt fick alla, inklusive mig, att backa på maten inte bara en gång utan flera
Det är länge sedan jag åt linssoppa och det är ju så gott. Att jag hade glömt det. Här kommer receptet på en supergod och vegetarisk sådan, som inte tar så lång tid att svänga ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.