Ny vecka, en vecka som för en del innebär att skolan sätter igång på allvar. Jag fick en önskan om glutenfria recept här på bloggen, så idag bjuder jag på en god glutenfri gröt med en söt smak av russin kombinerat med kanel
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Har tänkt mig att soppan ska vara stärkande och inflammationsdämpande så att jag snabbare återhämtar mig från min axeloperation
För mycket stress, för lite motion, övervikt eller dåliga marvanor. Hjälp till att stärka kroppen och immunförsvaret med en antiinflammatorisk smoothie
Recept på raw bovetegröt har jag lagt upp ett par gånger förut. Här kommer en påminnelse eftersom att det är en favoritfrukost som jag äter ett par dagar i veckan
Skölj bovetet väl i ett durkslag. Klipp aprikoserna i små bitar. Koka bovetet tillsammans med russin och aprikoser i 2,5dl vatten, tills allt vatten försvunnit, rör om väl, särskilt mot slutet
Igår var jag på vinkväll tillsammans med granntjejerna (mycket trevligt. ). Trots att jag tog det lugnt med alkoholen har jag varit rätt så sliten idag
1,1/4dl boveteflingor, jag använder boveteflingor från bio foods glutenfria linje. Det är viktigt att ni köper från deras glutenfrialinje för de är ngf och deras vanliga linje är inte glutenfri
Ingredienser Portioner. 4 2 dl krossat bovete 12 dl vatten 1/2 tsk salt 2 äpplen 4 torkade fikon 4 torkade aprikoser Till servering mjölk (eller havredryck) ev kanel ev honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag har gjort ganska mycket med bovete, inklusive grodda, snabbgrodda och även koka, men att bara blötlägga och mixa till gröt direkt som här, tror jag inte jag gjort
Du behöver (för en stor portion). 1 dl krossat bovete2 1/2 dl vattenCa 1/2 dl hallon1/2 krm salt 1 krm vaniljpulverEv kanel eller kardemummaCa 2 msk blandade frön (jag använde pumpakärnor, solrosfrön och linfrön)Gör såhär
God morgon. Som ni kanske listat ut vid det här laget är jag verkligen en morgongröt-människa. Oftast blir det havregrynsgröt - Rå som stått över natten eller nykokad direkt på morgonen
De senaste dagarna har det varit KOLLOSSALT synd om mig, haha. De där elaka höstbacillerna har slagit till igen, och jag har inte lyckats värja mig trots alla trick och finter
Så var det dags för ett uppdaterat recept på rå bovetegröt som passar utmärkt som glutenfri frukost. Det är så himla gott, och precis som med all annan gröt, är det väl kanske toppingen som är mest intressant - och den kan du ju variera precis som du själv vill
Nu när det är kyligt på morgnarna behöver jag något varmt i magen för att orka ta mig ut i det skånska gråvädret, därför har jag börjat byta ut min frukostfruktsallad mot gröt
Bovetegröten går att variera i all oändlighet. Man kan göra den genom att koka upp boveteflingor på spis eller så kan man göra en rawfood variant som jag gjorde denna morgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.