När jag sitter och tittar igenom sommarens foton hittar jag saker jag helt glömt att blogga om. Denna squashpaj gjordes av sommarens första egna squash
Idag blev det squashpaj till middag. Receptet kommer från bloggen Rost och rädisor. Anette använde sin egna odlade squash i sin paj men jag som inte har odlat någon squash i år handlade min i affären
Jag älskar att både laga olika rätter till bufféer och att äta buffémat. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
God vegetariskt paj eller utmärkt på en sommarbuffé. 10 portionerPajdeg3 dl vetemjöl125 g matfett2 msk vattenFyllning500 g squash1½ tsk salt½ purjolök2 msk matoljaSaltPeppar150 g fetaost2 ägg2 dl mjölk Blanda mjöl och matfett, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Hacka ihop matfettet, mjölet och vetekliet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop det hela till en deg. Kavla ut den mellan mjölad plastfolie så att den blir rund eller avlång - beroende på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.