Ingredienser Portioner. 50 kakor 125 g smör 1 1/2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 ägg rivet skal av 1 1/2 citron ca 4 1/2 dl potatismjöl Lägg till i inköpslistan
Har varit på bio denna kväll med syrran och skrattat gott. Gjorde några sprödacitronkakor i helgen. Några dekorerade jag med saltlakrits flakes och några fick vara utan
Degen går utmärkt att använda som bas med andra smaksättningar också. Dessa kakor blir riktigt spröda och är som godast när man tar dem direkt från frysen
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Bred ett lager med nutella på varje platta. Dom är spröda, goda och enkla att göra. Lägg wienerbröden med skarven lite invikt under sig på plåt med bakpapper
Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Rör smöret med sockret vitt och fluffigt. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Måste göra de här snart igen, kanske med en lakritsfyllning. Dubbla citronkakor,. Tryck till varje boll med en gaffel och grädda kakorna ca 15 minuter i 150 grader
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskalet och citronsaften. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.