En intensiv helg med alldeles för lite bloggande är nu över och en ny arbetsvecka är här. Efter en titt i frysen bestämde jag mig för en spenatpaj à la lchf, dvs utan pajbotten
Det här är en fantastisk spenatpajmed extra ost. Det här skulle bli Sveriges bästa spenatpaj. Med lite inspiration från de färdiga micro-pajernas innehållsförteckning valde vi några ingredienser och skyndade oss hem för att sätta igång
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Vill gärna slå ett slag för den frysta tofun som finns i de asiatiska butikerna, det är en friterad tofumed en mycket ”svampigare” karaktär än de mest vanligt förekommande tofusorterna (t
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Blanda spenaten med grädden. Servera pajen med färska örter. 1Mixa mandelmjöl och sesamfrön i matberedare med kniven monterad. 1Rör ner ägg med och smaksätt med salt och peppar
Servera med koriander och sesamfrön. Häll på tofun och all soja som den har marinerats i. 1ca 200 g tofu (1 pkt). Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja
Tillsätt rödlöken och och sänk värmen till medel. Den här rätten gör sig nog allra bäst med basmati. olja tofu (jag använde mig av 300 g) 1 msk senapsfrön (den ljusa typen) 1 msk kumminfrön 1/2 msk gurkmeja 2 röda lökar 3 gröna chilifrukter 3 klyftor vitlök 1 klump ingefära (typ 3x3 cm) 3 paprikor i olika färger 3 tomater 2 msk torkad koriander 1/2 msk chilipulver (röd) 1. ) 1 kruka färsk koriander salt efter smak Tärna tofun i cm-stora bitar och stek den gyllenbrun i lite olja. Lägg på ett lock och låt pannan stå på mediumvärme i 10 minter. Lägg i tofun och puttra ytterligare 5-10 minuter under lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.