Citronkokt sparris12-15 vita sparrisar 2 citroner 1 l vatten (till kokning) 2 tsk salt ca 1 krm strösocker 2 msk smör. Till servering8 skivor lufttorkad skinka, tunna färsk körvel
Lägg upp svartroten ochsparrisen på assietter. Koka sparrisen enligt anvisning på förpackningen. Slå dressingen över och lägg skinkskivorna bredvid, går även bra med kalkon
Blomkål, lufttorkad skinka, sparrisoch lite persilja, fick bli de tongivande ingredienserna. Häll upp soppan, klicka i creme fraiche, lägg i sparris, strö över persilja och sätt i en skinkskiva
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.