121 grader
häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur.
250 g
Jordgubbspuré
1 msk
Pressad citronsaft
8 g
Gelatinblad (ej pulver)
400 g
Vispgrädde
150 g
Äggvita
1 tsk
Citronsaft
200 g
Strösocker
75 g
Vatten
121 grader
häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur.
Strawberry curd (Jordgubbskräm)
340 g
Jordgubbspuré
115 g
Osaltat smör
40 g
Pressad citronsaft
4 st
Äggulor
3 st
Ägg
90 g
Strösocker
6 g
Gelatinblad
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 15 minuter Vispa äggulor, ägg och strösocker till en luftig vit massa (ca 10 minuter med elvisp).
Koka upp jordgubbspurén och vänd den sedan i den vispade äggmassan.
Häll tillbaka hela jordgubbsmeten i kastrullen och vispa ordentligt i botten medan smeten värms till 83 grader Häll jordgubbsmeten genom en sil ner i en kall bunke.
Pressa ur vattnet ur gelatinet och lägg det i den varma jordgubbsmeten, rör sedan ordentligt så att gelatinet smälter och fördelas i jordgubbskrämen.
Låt temperaturen på jordgubbskrämen gå ner till 50 grader Mixa därefter i smöret i små portioner tills det inte finns några smörklumpar kvar.
Du kan ha i lite vodka ifall du vill ha en drink med alkohol. Börja med att köra Hallonen och isen i mixern i ca 2 minuter, så att isen är krossad. 2-3 dl apelsinjuice med fruktkött
Varva med smulade digestivekex. Varva jordgubbsmarinaden med grädde och digestivekex. Sommarens enklaste dessert Spara Skriv ut Förberedelser 2 Minuter Tillagningstid 2 Minuter Total tid 4 Minuter Portioner. 5 Ingredienser 500 g jordgubbar 2 msk socker saften från en halv citron 0,5 dl vatten 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker 10 smulade digestivekex Instruktioner Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten
I år är inget undantag utan vi har redan hunnit med ett par satser med vinbärssaft. Jag älskar sommaren, och att det finns möjlighet att använda så mycket från naturen när det kommer till matlagning och bakning
Smaka av med salt och vitpeppar och låt blandningen svalna. Servera med en fräsch sommarsallad. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök. Servera med den kalla romsåsen. 14 sötpotatisar, medium storlek. 1300 g sallad sallad, valfri 4 ägg, kokta 4 sötpotatisar, medium storlek 600 g laxfilé salt o peppar gräslök, ett knippe. Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar
det är en härlig årstid, men i år upplever jag det som att jag inte fått tillräckligt med sol. Sommaren är definitivt slut, hur smärtsamt det än må kännas att erkänna det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.