Spara sommaren med bärbak
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 g Gelatinblad (ej pulver)
  • 150 g Hallonpuré
  • 110 g Äggvita
  • 1 tsk Pressad citronsaft
  • 3 msk Vatten
  • 150 g Strösocker
  • 121 grader häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur.
  • 250 g Jordgubbspuré
  • 1 msk Pressad citronsaft
  • 8 g Gelatinblad (ej pulver)
  • 400 g Vispgrädde
  • 150 g Äggvita
  • 1 tsk Citronsaft
  • 200 g Strösocker
  • 75 g Vatten
  • 121 grader häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur.
  • Strawberry curd (Jordgubbskräm)
  • 340 g Jordgubbspuré
  • 115 g Osaltat smör
  • 40 g Pressad citronsaft
  • 4 st Äggulor
  • 3 st Ägg
  • 90 g Strösocker
  • 6 g Gelatinblad
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 15 minuter Vispa äggulor, ägg och strösocker till en luftig vit massa (ca 10 minuter med elvisp).
  • Koka upp jordgubbspurén och vänd den sedan i den vispade äggmassan.
  • Häll tillbaka hela jordgubbsmeten i kastrullen och vispa ordentligt i botten medan smeten värms till 83 grader Häll jordgubbsmeten genom en sil ner i en kall bunke.
  • Pressa ur vattnet ur gelatinet och lägg det i den varma jordgubbsmeten, rör sedan ordentligt så att gelatinet smälter och fördelas i jordgubbskrämen.
  • Låt temperaturen på jordgubbskrämen gå ner till 50 grader Mixa därefter i smöret i små portioner tills det inte finns några smörklumpar kvar.
  • Raspberry curd (Hallonkräm)
  • 200 g Hallonpuré
  • 3 st Äggulor
  • 1 st Ägg
  • 65 g Strösocker
  • 75 g Osaltat smör
  • 3 g Gelatinblad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.