Häll det sedan i en tunn stråle ner i kastrullen med rabarberblandningen. Rör om hela tiden. 500 g rabarber. 12-3 msk potatismjölSkärrabarbernimindrebitar, ca 1 cm. 1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg irabarbernoch låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjöletilite kallt vatten och rör om. 1Låt rabarberkrämen koka upp. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
Smula blandningen över rabarbernaoch hallonen. Rabarberpajimånadsskiftetmaj-juni har blivitlite av en tradition att göra, så varför sluta med det när rabarberpaj är så gott
Receptet gjorde jag i samband med starten av Ecocaféet förra hösten. Tillsammans med ägg, paprika, nötter och sallad, serveras den som en LCHF/Paleo-frukost på Ecocaféet, men den var minstlika god och mättande som middagtill en kopp te på tåget
Men precis samma ingredienser med ett tillägg av ett fjärdedels sommarvitkålshuvud. Lika delar hyvlad rabarberoch tunt skivad fänkål med en citron-, dill- ochhonungsdressing
Ta nu tillfälleti akt att gör något annat än de klasiska sakerna som man gör på rabarber så som rabarberkräm, rabarbersaft, rabarbersyltochrabarberkräm
Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. När du känner att hela kakan har lossnat från formen flyttar du försiktigt över den till en en skärbräda eller annan plan yta
När tre blirtill fem ochhärlig mandeltårta med jordgubbar. Vidare börjar jag känna mig som en riktig Stockholmsböna när jag ofelbart tog mig mellan landsbygd intill stan idag för att hämta upp Göteborgsgänget
Hetta upp smör i en panna utan att det får. ½ liter rensad. 6 portioner. 2–3 äpplen ½ liter rensad och grovt hackad rabarber 50 g smör 2–3 msk socker 2 tsk kanel 1 tsk malen kardemumma Servering 1 litervaniljglass Skölj och kärna ur äpplena, och hacka dem grovt. - Läs hela inlägget här 6 portioner. 1 litervaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.