Potatis som är kokt, kyld och uppvärmd har lågt GI (glykemiskt index) till skillnad från kokt potatis som serveras direkt ur kastrullen som har medelhögt- till högt GI beroende på sort
Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt
Skala och skiva potatisarna tunt. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs potatis, lök och vitlök på svag värme i lite matfett tills potatisen mjuknar
Det är tortilla, spansk potatisomelette. Jag har utgått ifrån hans ”äggstanning” och lagt min egen twist på den, utifrån hur jag brukade laga mina egna äggbaserade tortillas innan jag blev vegan
6-7 stora potatisar. Först skala av potatisarna och tärna dem i fingerstora bitar. Man ska egentligen fritera dem i en fritös men själv tycker jag att då luktar det olja i hela huset
När jag äter spanskpotatistortilla tänker jag på alla charmigt fula barer och hål i väggen-hak i Barcelona som alltid serverar sådan här tortilla på de smala bardiskarna
Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt
I Spanien är en tortilla en omelett och inte ett bröd som i bl. Häll på smeten och låt steka på svag värme tills omeletten har stelnat nästan rakt igenom (10-15 min)
När den har stannat till sig så stäljper du upp omeletten på en tallrik eller ett lock så att den stekta sidan hamnar uppåt (tog ett tid innan jag fatta vad dom mena men läs det en gång till så AHAA-ar du inom kort)
Læg igen låg på og lad den spansketortilla bage på komfuret i 30 minutter – temperaturen skal være mellem lav og middel. Efter 30 min har tortillaen fået en fin stegeskorpe og hvis den stadig er lidt utilberedt på midten kan den evt bages færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i 5-10 minutter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.