Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt
Skala och skiva potatisarna tunt. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs potatis, lök och vitlök på svag värme i lite matfett tills potatisen mjuknar
Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Som jag skrev tidigare har vi sedan en tid besök av en trevlig ung man från Spanien
Bondomelett med potatis, lök, paprika, tomat och bacon är bland det godaste jag vet. Då påminner den lite mer om en tortilla/frittata men jag kallar det bondomelett ändå
Spansk sangria med rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
I helgen gjorde pappa en fantastiskt god middag - spansk Paella. Paella är en spansk risrätt och man kan variera ingredienserna i den, i vår hade vi räkor, musslor, chorizo och kyckling
Vill du leva Spanien åk till Andalusien som är Costa del Sol, Malaga, La Alhambra, du kommer leva flamenco, små vita bergsbyar, Sierra Nevada, tapas, romska influenser och ingen annanstans i landet får du leva traditionella Spanien som just här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.