Det som är annorlunda med Nigellas recept är vinet som ger en annan touch på carbonaran, jätte gott. 500g spaghetti275 g pancetta eller bacon (1 paket)2 tsk olivolja60ml torrt vitt vin eller vermouth4 ägg50g färsk parmesan, rivensvartpeppar60ml vispgräddefärskriven muskotnöt, lite ca en halv tskSkär pancettan i 1 x 1,5 cm kuber
Supergod spagettiFör några år sedan så följde jag de flesta matprogrammen i TV. Koka spagettin enligt anvisningarna och häll av men spara en del av kokvattnet
Blanda svampblandningen med nykokt spagetti. Kantarellcarbonara. //Malin Kantarellcarbonara. Ganska lyxigt att få tillgång till kantareller utan att ha satt en fot i skogen
Sälta från pancettan, krämighet från grädden och osten och tuggmotstånd av spagettin. En Carbonara är bara kärlek rakt igenom, och lite kolhydrater så klart
Det är frukost och alla sitter där och sörplar kaffe. Man ser sig omkring på alla upplagda godsaker – och så kommer tanken ”man kanske skulle fixa ett par extra smörgåsar och ta med sig, för vi har ju i alla fall betalat för frukosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.