Servera de panerade spättafiléerna tillsammans med pepparrotspotatis och haricots verts. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Gör ett gott potatismosoch spritsa ut det (se bild). Lägg fisken i en ugnsfast form, skär skåror i fisken och lägg i gorgonzola, häll vinet över fisken samt pressa citron över, salta
Lägg i vitlöken tillsammans med den avrunna potatisen och mosa vitlöken med en gaffel. Koka potatisen under tiden enligt grundrecept, men lägg även i jordärtskockorna tillsammans med potatisen efter ett par minuter
Sås behövs inte med ett krämigt potatismos till det hela. Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Späd med grädde och ev vatten el mjölk, det ska inte vara för tunn som en sås utan en stuvning. Späd sedan med lite mjölk tills moset har en bra konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.