Salta bitarna med flingsalt och låt dem snabbrimma i ca en halvtimme. Mixa slät med mixerstav. Servera fisken på blomkålspuré med äppelfläsk och rödbetor
Hälleflundramed kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. Det är en av de absolut godaste fiskrätter jag någonsin har ätit och efter att ha blivit ombedda att ta med en fiskbaserad förrätt till en familjemiddag insåg vi att den rätten nog går alldeles utmärkt att förenkla något och sedan servera som förrätt utan att den tappar för mycket av sin karaktär
Men jag började med en god lunch på kockarnas krog. Så när jag igår stod vid fiskdisken och skulle planera helgens mat, låg tyvärr ingen Hjälmargös i disken men väl en hälleflundra och ropade till mig – gör något gott av mig
En av favoritfiskarna med en rökig kantarellsås och fast fin sparrispotatis. 400-600 gram hälleflundra. När fisken nått en temperatur runt 60 grader servera tillsammans med kantarellsås och potatis. 400-600 gram hälleflundra
Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
och pepparrotstoast till förrätt och Smörstekt hälleflundramed tomatrisotto till varmrätt. Istället la jag ned mer arbete på risotton, som ju måste tillagas med kärlek för att den ska bli bra
Servera hälleflundranmed en del av såsen som du skedar över fisken samt strö över hackad gräslök. Sila bort löken eller mixa såsen slät med en stavmixer
Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris. Hälleflundra ligger i topp på den godaste fisk jag vet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.