Sotad lax med asiatisk sås och sallad4 pers 600 g laxfilé utan skinn 2 msk salt 1 msk socker Chilli Bean Sauce från kinesisk affär i Malmö 1 kruka färsk koriander Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl fisksås 2 msk sesamolja 2 msk risvinäger 1 msk chili bean sås, chilipuré eller färsk chili Sallad 1/2 mango ca 2 cm strimlad färsk ingefära 1/4 gurka utan kärnor och skal 5 färska champinjoner 1 liten rödlök 2 dl färska böngroddar 1 klyfta vitlök 3 msk cashewnötter salt peppar olja Gör så här
Ingredienser Portioner. 6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Färsk lax, beräkna 100-150 gram per person d. Vi hade lax kvar och vid utrensningen av skafferiet hittade jag ett paket sjögrädsnudlar och en påse algsallad
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.