Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Testa du med. konsistens ochsmak till tusen, här sätter endast fantasin gränserna
Gör gärna dubbelsats och dela med dig eller frys in till senare tillfälle. Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn
Nötmjölerna karamelliseras lätt med lönnsirapen under bakningen så degsmulet får en knäckig smak. Det blev vackert med så små äpplen i en paj eftersom att jag kunde skära och baka dem i halvor
Vispa resten av grädden och täck tårtan med det. Sätt plattan på medelhög värme och låt sedan rabarbernoch sockret smälta samman tills rabarbern blivit som en smet ungefär
Rabarber- och jordgubbspaj medsmakav kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarberoch jordgubbar med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Äppelpaj medsmakav nötter, kardemummaoch kanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
En paj men smultopping fylld med hallon och blåbär ochsmaksattmed lite citron ochkardemumma. Blanda blåbär och hallon med citronskal, saft ochkardemumma i en bunke
Avslutamed att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager. Under tiden så vispa grädden medelhårtoch när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde ochrabarber
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Smakaavmed salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.