Den här smoothien fick bli mättandemellanmål inför en middag, som jag visste skulle bli sen. I stället för jordgubbar kan du ta hallon och hallonpulver, eller blåbär och blåbärspulver
Saffranskladdkaka medsmakavapelsin, vanilj ochmandelmassa. Blanda sedan i rivet apelsinskal, kanderade apelsinskal, apelsinsaftoch riven mandelmassa i smeten, rör så lite sommöjligtmen så att allt blandas
Nötmjölernakaramelliseras lätt med lönnsirapen under bakningen så degsmulet får en knäckig smak. Alltså, jag plockade äpplena från ett träd på allmän plats som nog har varit en del av en trädgård en gång i tiden… Även om jag är väldigt frestad att smyga in i trädgårdarna i villaområdetoch testa alla olika varianter som nu har mognat fullt ut
Och gillar du inte smakenavrosmarin kan du ta timjan i stället, det passar också jättebra. Rör ihop honung ochmandeloljamedapelsinrasp, ingefära ochrosmarinoch blanda runt medmandelnoch nötterna
Den smakrika skyn som bildas vid långkoket spar du i kyl eller frys och gör en härlig soppa av. Skala apelsinen noggrant ren från det vita (som kan ge besk smak) och dela i klyftor
Smakaavmed salt, häll upp i djupa tallrikar, och garnera med fänkålsvippor. Tursamt nog hann grytan precis bli klar innan det blev strömavbrottochmiddagen fick intas i mysigt stearinljussken
Val av Noblesse ochDumle är givetvis valfritt efter tycke ochsmak. Dessa små godsaker har fått en lite tvist för att passa in lite bättre i adventstider – det vill säga – jag har använt Dumlekolamedpapparkakssmakochapelsinnobless
Alternativ smaksättning. Alternativ doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel i den vita chokladen, och lägg upp dem på ett bakplåtspapper, låt stelna i kylen
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemummaoch ingefära. Den har likheter medmina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla av saffran, vanilj ochapelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.