Den här solgula smakrika asiatiska morotssoppan rekommenderar jag varmt. Zzzzzz. Jag känner mig som en björn som gått i ide och vill sova i sisådär 6-7 månader
Här kommer ett recept på en solgul fisksoppa med touch of saffran. Jag älskar soppor i alla dess former, dessutom tycker jag det är lite lyxigt att servera en god fisksoppa med ett glas bubbel
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 1 zucchini 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 msk smör eller margarin 1/2 g saffran 1 msk tomatpuré 1 fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse salt och peppar 300 g frysta skalade räkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Rulltårta, grädde och solgul äggliknande. Påskens efterrätt/dessert/sötsak blev en riktig klassiker. En väl beprövad påskbakelse som är otroligt god trots dess enkelhet
Men tillbaka till kaffet då - det blev en islatte också, eftersom det var varmt och soligt idag. Och jag har ju slutat amma för ett tag sedan och får äta mjölkprodukter igen, därför är det även en skopa glass i den här islatten
Den här majssoppan är helt sagolik. Jag har varken smakat eller lagat någonting liknande förut. Jag har gjort soppan kanske 4-5 gånger och den är lika underbar varje gång
Jag har tyvärr varit sjuk och därför inte kunnat laga resterande maträtter jag fick i matlådan från Årstierna men jag kommer att lägga upp recepten så fort jag är kry nog att tillaga rätterna
Hasselnötmjölk passar heeeelt perfekt i islatte, man får den goda nötiga smaken från hassel och där finns även en sötma i mjölken som gör att man inte behöver söta drycken – tycker åtminstone jag som ogillar de där alldeles übersöta kaffedrinkarna man får på café
Jag tänker att jag skall laga mer vegetariskt, men eftersom vi får viltkött äter vi ofta det. Eller som snabbmat när det är brist på fantasi och/eller energi
Bestämde mig för att göra en egen islatte imorse och den blev verkligen supergod. Att jag inte tänkt på att göra det här innan, det är ju jättegott nu på sommaren då det är så himla varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.