När våra släktingar i Indien gör papadum torkar de dessa i solen (innan de steks, friteras eller värms), på detta vis blir de som de torkade man köper i affärerna med längre hållbarhet
I BBQ-världen kallas detta för brines, vilket jag också föredrar att kalla dom, men man kan kalla detta saltlag, att rimma eller egentligen vad man vill
Tänk när den första svenska färskpotatisen finns att köpa - vad man frossar. Då menar jag inte äpplen, päron och plommon som finns recept på snart nog i varje matblogg eller mattidning värd namnet
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Jag har använt en stor tandad brödkniv, vilket fungerar bra. ) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren
Nu är det bara att vänta på att någon vänlig själ vill komma och hämta dom. )Dessutom har vi planerat en meny till på lördag, då kommer äntligen våra vänner Anne och Ingemar hit på middag
Skiva en banan eller två…. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. Plockmat kan man verkligen variera i det oändliga, att låta säsongens utbud i affären styra valet är bara ett sätt att förändra
Lax i Crock-Pot, en snabb slökokning - två timmar inkl förberedelse. Om laxen blev inkokt eller ångkokt råder det delade meningar om, resultatet blev i alla fall smaskens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.