Extra kul att det var ettvinfrån Kalifornien. Ett ganska tidskrävande recept som passade bra att laga i fredags när både J och jag kom tidigare hem från jobbet
Koka tills de öppnar sig och ta sedan bort från spisen. Klipp över lite persilja, dela en till lime och lägg i skålen med musslor och servera med bröd att doppa i och ett gott vin till
Låt degen jäsa i en timma i rumstemperatur, stjälp sedan ut den på ett mjölat bakbord. Du kan lägga pizzan på bakplåtspapper om du vill göra det riktigt enkelt, annars behövs mjöl under, eller finmalt mannagryn
Lägg halva bärröran i botten av ett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Blanda ihop räkor, selleri, paprika, sallad och körvel, pressa citronen över och häll på olivolja, ett par nypor flingsalt och lite vitpeppar – låt stå och dra
Smöra ett bakplåtspapper. I torsdags var det Hela Sverige Bakar på sjuan och denna Nougat tårtan var med från en av deltagarna, jag har snott receptet rakt av
Det är ett av många måsten när man är på plats. Vi åt med glupande och god aptit från flera matbord som serverar paketen på kvällarna vid Forodhani Park
För att vara med och tävla vill jag att du i en kommentar till detta blogginlägg skriver vilken smak av dropparna du önskar prova och vad du ser fram emot att använda dem till/i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.