En sockerkaka smaksatt medblåbär. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller eller en skärbräda
Koka upp hälften av blåbärenmed socker, låt svala och blanda ner resterande blåbär. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen
De är gott, nyttigt och man kan göra många bakverk medblåbär. Jag ger den här kakan till vår familj kompis Kamal när han ska åka tillbaka till Jedha och jag tror att han gillar min kaka faktisk hehe, Jag packar kaka med en brun bakplåtpapper och plocka lite blommor framför hans mamma lägenhet för att dekorerar min kaka paket och de blir jätte fint och riktigt snyggt med blommor
Häll smeten i en långform klädd med bakplåtspapper. Lägg blåbär på smeten. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
1 Mogen banan5-6 Färska/Frysta Blåbär eller 2 msk Proviva blåbär1/2 Kiwi, skalad och skär i klyftor. 2 msk mjölk (ifall du använder proviva så kan du utesluta mjölken)1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i). 1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.