citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
Det bästa med den här tårtan. Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor
Då min mamma inte är direkt förtjust i sötsaker, tårtor och liknande, så valde jag att bjuda på en helt sockerfri improvisationsdessert, bestående av rostade frukt- och nötkex, en tranbärssorbet, och en syrlig yoghurtglass medcitron - gott blev det, kan jag lova
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
Att gör en kaka eller dessert med mindre socker än vad en vanlig motsvarighet innehåller är inte så svårt och är enligt mig ofta godare, då de flesta recept oftast innehåller överdrivet med socker och sötma
De blev riktigt söta och saftiga med en god chokladsmak. Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.