Medan halva Sveriges befolkning verkar vara frenetiskt upptagen av att baka lussekatter funderar jag mera på vad jag ska ha till vardagsmiddag inför upploppet mot jul
Mixa ihop samtliga ingredienser i en blender eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Skölj därefter av saltet och torka bitarna med hushållspapper
Idag vaknade jag upp av att Alexander kom hit på besök. Morgonstund, söndag - Havrekligröt (1,5 dl vatten, 3 msk havrekli, 1 krm salt) med vindruvor, osaltade cashewnötter, valnötter samt kokosflingor. 3 msk havrekli
Blanda allt och smaka av med örtsalt. Ta ut tre rundlar ur varje brödskiva. 6 personer6 skivor fullkornsbröd, pumpernickelAvocadomousse. 2 avokado0,5 dl citronsaft, färskpressad2 msk hackad bladpersilja1 nypa örtsalt efter smak1/2-1 dl crème fraicheGröp ur avokadon, mosa den och blanda den med citronsaft, bladpersilja, örtsalt och crème fraiche. 1 msk finhackad gräslökrivet skal av 1 lime2 hg kallrökt lax1/2 - 1 dl crème fraicheFinhacka gräslök och lax. Lägg 3 rundlar på varje tallrik och lägg en klick/boll av varje röra på varje tallrik. 2 avokado. 1 msk finhackad gräslökrivet skal av 1 lime
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Smaka av med salt och peppar. Tre enkla förrätter. Krustader med västerbottensost. 1 pkt krustadervästerbottenost1 dl creme fraich1 äggsaltpepparrom, creme fraiche, rödlök och dill
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Jag tänker att det är kvaliteten på fisken och köttet som är avgörande. Nu är jag inne på budgetspåret verkar det som, och den trista uppmaningen att man ska äta fisk tre gånger i veckan
Dela upp degen i tre delar två av de låter du vila i kylen. Rulla runda bollar av degen och lägg i pappersformar, tryck ett håll med tummen i kakorna där i lägger du hallonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.