Varje fredag inför advent dukar jag fram lite extra god frukost till mina kollegor. Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Torsdagsoppan idag var en grönkålssoppa som jag snabbakade ett bröd till. Snabbakat pannbröd. En bakpulverdeg som det blev fyra brödkakor av var precis lagom till oss två här i hushållet
Snabbakade baguetter. Snabbakade baguetter. Jag sitter på tåget på väg till Sthm. Jag skall upp och jobba två dagar och har det stora, stora lyxbekymret (och här är det ok om småbarnsföräldrar svär åt mig) att jag skall åka iväg och bo på hotell när jag inte hade kramat färdigt på barnen
Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen "Kärlen på tallrik", dock har jag dragit ner på sockermängden
Snabbakade bullar till picknickkorgen. Så här års så skall det ju va picknick både "biti och seint". Nu och då är det någon som står i dörren och ropar, vi vill ha picknick
Nu har våran efterlängtade julledighet börjat. Vi behöver verkligen ledigt, vi har längtat så efter att få vara hemma tillsammans och få ta det lite lugnare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.