Snabba recept tycker jag själv är bra att ta till när tiden är knapp. IngredienserLaxWokgrönsakerGod dessertost blandat med matlagningsgräddeellerSmaksatt creme fraicheFiskbuljongSaltPepparGör så härDela laxen i portionsbitar
Fördela laxen över broccolin. Gårdagens snabba gröna middag med varmrökt lax passar in i kategorin "må bra", eftersom fisk är en bra källa till vitamin D, vitamin B12, protein, selen och jod
Placera laxen ovanpå med skinnsidan ner. Krydda laxen med citronpeppar, dill och finrivet citronskal. Stek inte för länge då riskerar laxen att bli torr
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Skär laxen I små fyrkanter. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
kändes onödigt att steka laxen i ugnen, så jag tärnade den och stekte. Vi serverade laxen med luftigt basmatiris, kokt broccoli och lite färska grönsaker
Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.