Själv så bakade jag bullar och gjorde semlor redan i lördags. I stället för stora semlor bakade jag små semlor och fyllde dem med tre olika sorters fyllningar, semlefyllning, nutella och vaniljkräm
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt socker och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt, cirka 10 minuter i degmaskin eller med degkrokar
Baka sedan ut 8-10 släta bullar (fler om du vill ha mindre semlor) och låt dem jäsa i 30 minuter. Den här degen bakas i två omgångar och den ska jäsa två gånger innan den bakas ut
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Påskvecka på intåg och jag kan verkligen inte fatta att vi redan är där. Vart tar tiden vägen. Trädknoppar tittar fram och i rabatterna skjuter det fart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.