Vilken otroligt vacker första maj vi har haft här nere i våra krokar, solen har verkligen visat sej från sin bästa sida hela dagen och Mårtenssons är så tacksamma
Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
För ett tag sedan lanserad Marabou en serie nyheter bland stycksakerna, kallade "crisp". Den som föll mig allra mest i smaken var den med jordnötter och toffee
Churros är ett så himla gott bakverk med sin krispiga utsida och fluffiga insida. Dock så är det sällan som jag orkar ställa mig och fritera och greja i köket så jag äter inte churros så ofta
Jag och bakad cheesecake är ganska färdiga med varandra efter den snygga mardrömscheesecaken med ombre-effekt och jag vet inte vad, som bakades för två helger sen
Kan bönor vara fredagsmys och festmat. Såklart. Traditionella recept på baljväxter (bönor och linser) från hela världen kan verkligen vara delikatesser när de lagas med kärlek
Ibland blir det bara så rätt när olika smaker och ingredienser kombineras, dom passar som hand i handsken, gifter sej eller, som vi brukar säga, sitter som en krocketklubba på smalbenet
I dag i Varbergs Posten har jag fått äran att vara med på ett litet hörn. Jätteroligt tycker jag. I repotaget finns ett recept på en gryta - En kreolsk gryta där så många smaker möts
Det började med att jag satt och bläddrade i Systembolagets tidning "Bolaget". De hade vegetarisk mat som tema och menade att det var riktigt gott och så föreslog de alkoholhaltiga drycker till
“Svingoda. ” Som en provsmakare uttryckte sig. Jag har använt dadlar för rejäl sötma och en lite karamellig smak och en del saltade jordötter för att bryta av och skapa smaksensationen “salted caramel” som är populär i USA och på amerikanska raw-food bloggar
Den här bilden gör inte middagen idag rättvisa. det var nämligen helt fantastiskt gott. Jag fick tipset av en kollega att laga fisk med rödbetor och kapris - vilken smaksensation
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.