På torsdag har vi som vanligt sopplunch på jobbet och det är andra gången som jag lagar soppan, det blev ju en succé sist jag gjorde min grymma Hummersoppa så jag hoppas min löksoppa ska bli lika omtyckt
Låter man smeten vila minst tolv timmar blir den bättre och mer smakrik. Man kan fylla dem med mer matigt innehåll (då blir det tekniskt sett galette och då ska man istället göra dem på bovetemjöl) eller en crêpes och då är det ett mer sött innehåll
Bred på "kryddblandningen" på filéerna. Gör så härStarta ugnen på 200°. Bryn filéerna 2 minuter på var sida. Ställ in i ugnen i ca 13 minuter (beroende på hur tjocka de är). På väg in i ugnen 3 Kycklingfiléer
Koka sparris. Skölj och ansa sparrisen. Bunta sedan ihop dem och knyt om. upptill och nedtill. Vill du vänta med tillagningen ställer du buntarna i ett glas med vatten
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Låt svalna på galler under bakduk. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk ca 20 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.