Jag lovade ju er ett inlägg om barnmat för ett tag sedan och nu när vi har kommit igång ordentligt medsmakportionerna här hemma tänkte jag att det kunde vara dags för det
Det är mättande, lättätet, och just gröt kan också varieras med olika fruktpuréer i all oändlighet. En del tyder på att skummjölk och torrmjölk har inflammatoriska och sjukdomsframkallande egenskaper och innehåller höga nivåer AGE och ALE (inflammationsdrivande proteiner associerade till mängder med kroniska sjukdomar)
Måtten är en smakportion som sedan går att dubbla vart efter. Servera med t ex äppelpuré. Detta går sedan att dubbla när de äter mer & tills de är nöjda med portionen
Gjorde smakportioner till mina jobbkompisar som gjorde tummen upp. Man kan variera gröten med olika bär, frukt, pumpakärnor, solrosfrön, kanel, kardemumma, rivet äpple mm mm fantasi
Sötpotatis rekommenderas ofta att börja med i smakportioner till små barn. Det var ett av våra bastillbehör och serverades ofta ugnsbakade med smör till
) Annars kan hon vara lite petig med grönsaker, men just broccoli går gladeligen ner i alla former. Hur man kan kalla maträtter för lite mer spännande namn, tex piratsoppa, prinsessmjölk (mjölk med en droppe röd karamellfärg), jättepommes frites (fiskpinnar) osv
Detta mycket lättsmälta, friska mos är med sin mjuka smak perfekt för smakportioner, men kommer säkert även uppskattas av äldre spädbarn eller småbarn som efterrätt eller mellanmål
Skär ett kryss i tomaten vid fästet där kvisten har suttit och dra sedan av skalet med en kniv. Täck med plastfolie och låt rinna av i kylen över natten
-)En liten smakportion till varje gäst o det känns lite extra lyxigt. Jag har pysslat lite med ett experiment som blev väldigt gott - enligt testpatrullen hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.