tillbehör. Planerar du någon form av buffé iår så måste vi tipsa om rimmadkyckling. Gör den på färsk fin kycklingfile och det hela blir en saftig och god kyckling som du med lätthet kan förbreda dagen innan och bara ta fram och servera kall
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra
Marinaden som jag gjorde tillkycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar
Härmed konstateras att jag har lagat till den godaste kycklingen någonsin. Tiden som läggs ner är dock passiv till största delen så det är verkligen inget bekymmer
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter
Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål eller kanna. Oftast använder vi samma gamla enkla marinad med thai-chilisås när det är dags att grilla kyckling
smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark och plocka kantareller
Svetta dem så att vattnet går ur, och tillsätt sedan någon msk smör som får sugas upp helt. Borsta och dela kantarellerna i fyra delar, skär av några mm på foten och lägg i torr het panna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.