Smörstektgös med färskpotatis, nässlor och sparrisPortioner. Byxa och skär snitt genom gösens skinn. Före servering, smält smöret och stek gösen först på skinnsidan tills den nästan är färdig, vänd då och stek en kort stund på köttsidan
Gös600 g gös [4 filéer] 1 l vatten 100 g salt 1 msk olivolja 50 g smör peppar. Gös600 g gös [4 filéer] 1 l vatten 100 g salt 1 msk olivolja 50 g smör peppar
Byxa och skär snitt genom gösens skinn. Före servering, smält smöret och stek gösen först på skinnsidan tills den nästan är färdig, vänd då och stek en kort stund på köttsidan
Gös är en riktigt fin matfisk och även fantastiskt kul att fånga. Denna gös fångade jag i Dalälven och lagade till enligt nedan vilket var fantastiskt gott och rekommenderas varmt
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Supergott är ordet och en riktig festmiddag. Ärtskott och lite koladoftande brynt smör är pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.