Rökt makrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Små smörgåsar överrösta av goda påläggmed rena smaker i härliga kombinationer. Mackorna fungerar perfekt till lördagslunch med en öl och snaps, men även som ett matigt tilltugg att bjuda middagsgästerna på i väntan på middagen
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vispa samtidigt som du droppar i oljan, mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle
Smörrebröd kan man aldrig få för mycket av. Speciellt inte när de är prydda med sill. Vid servering, ringla brynt smör över smörrebrödet och riv av några varv på kvarnen
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.