12 msk
flytande honung1 Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och baka mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Låt svalna. 2 Bred på crème fraichen. Toppa med lax, tomater och örter, garnera med citronskivor. Dra några varv med pepparkvarnen och ringla över honung.
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Tomater, fetaost med ännu mera örteroch oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilé med. Tycker man inte om det ena eller andra så byter man ut eller hoppar över, soltorkade tomater kanske kan vara nåt (inte i vårt kök för då sitter det en pillelisa och petar i maten) och kapris något annat
Smaka av med salt och peppar. Vi har dekorerat med blad från kärleksört som trivs bra i vår trädgård. Lägg plastfilm på en skärbräda och lägg ut den skivade laxen omlott till ett ark
Strimla de soltorkade tomaternaoch lägg i stekpannan tillsammans med löken och vitlöken. Finhacka lök och fräs den i smör i en stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
Krydda med salt och citronpeppar. Jag fick nöja mig med skolbespisningens fisk. "Hemma" har vi aldrig kunnat äta fisk pga allergi hos min pappa och sedermera min lillebror, bara doften av fisk utlöste allergi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.