Pensla dem med pressad citron. Servera gärna med lite vaniljglass. Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt
– Andra användningsområden för bittra apelsiner frånSevilla är viner som kallas orange viner, finns i olika vingårdar, apelsinblom vatten som våra mormödrar som används för att läka botemedel eller pomerans väsen för parfymer och även farmaceutiska preparat
2 st saft från lime. 2 tsk vitvinsvinäger. 1 kg färskt sidfläsk, ej rimmat eller rökt 2 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 3 msk ljus soja 3 msk fisksås 3 dl vatten 2 st saft från lime 2 msk finriven ingefära 3 msk lönnsirap 0,5 tsk salt 1 tsk finhackad habanero 2 tsk vitvinsvinäger Fyllning 2
Skiva morötter, champinjoner och bryn på, lägg i grytan och på med locket. Häll över vinet samt en nypa flingsalt, rosmarin, lagerblad och persiljestjälkar (stjälkarna till grytan och bladen till servering)
Låt skorporna svalna medan du smälter chokladen försiktigt. Dela degen i 3 stora bollar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut bollarna med handflatan till cirka 3 1/2 cm tjocka "plättar" som penslas med ägget och gräddas mitt i ugnen cirka 30 minuter på 200°. Ta ut plåten med "plättarna" och sänk ugnsvärmen till 125°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.