Hejsan vänner. Som ni kanske märkt så har jag haft ett längre uppehåll här på bloggen. Jag har genomgått en stor förändring i mitt liv och kände att bloggen fick ligga på is under tiden
Om hjortronet är det norrländska guldet så är åkerbäret den dyrbara norrländska rubinen. Och som jag har letat denna dyrgrip men det har varit lättare sagt än gjort TILLS jag besökt julmarknaden på Hängnan i Luleå under helgen- där såldes den av en man som tillverkat den själv så då passade jag på att köpa en burk
Sötasmå minilimpor av kavring. Ibland när man är ute på restaurang och äter brukar man få småsöta minilimpor i brödkorgen och det tycker jag är jättegulligt och brukar göra hemma ibland också
Till påsken använder vi mängder av ägg så varför inte göra smarriga maränger till fikat. Dessa sötisar har jag smaksatt med persiko-essens och fyllt med mörk choklad ganache, en grymt god kombination
Har alltid velat ha en madeleineform men de är så attans dyra men här gjorde jag mig ett kap. Fick köpa den för halva priset och då kunde jag unna mig den formen
GLUTENFRIA SMÅSÖTA NORIKEX1 dl rostat kikärtsmjöl (vanligt duger också, eller använd kastanjemjöl om du har turen att hitta det)1 dl glutinöst rismjöl (kolla i asiatiska affärer, använd annars vanligt rismjöl)1 dl kokosfibrer/kokosmjöl½ dl hela linfrön½ msk vaniljsocker½ tsk bakpulver1 smulat nori-arkca 100 g silken tofu4 färska urkärnade dadlarBlanda alla torra ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.