Både jag och barnen älskar småkakor, så perfekt att ställa fram till fikat och dessa är ju extra snygga med lite grön färg för att förstärka pistage-känslan och kristyren toppad med hackade pistagenötter
Rosenmunnar 40-60 kakor 200 g smör eller margarin 3/4 dl socker 4 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker Dekoration. sylt (hallon enligt originalreceptet, men jag tog min hemlagade jordgubbssylt och drottningsylt för att få lite variation) florsocker till glasyr Sätt ugnen på 200°C Rör samman ingredienserna till en deg Dela degen i 40-60 bitar beroende på hur stora kakor man vill ha Rulla varje degbit till en liten kula och placera på bakplåtspappersklädd plåt Gör en fördjupning i varje kula och fyll den med lite sylt Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills kakaorna är ljust gula Låt svalna Rör ihop en ganska tjock glasyr av florsocker och lite vatten Ringla glasyren över kakorna när de har svalnat helt 40-60 kakor
Jag måste tacka till Cecilia som gör mig spanat in dessa kakor när hon gjorde dem och tusen tack till Hanna som delar en riktigt fantastiak gott frosting
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Ta små bitar åt gången. Förra året och året innan var dessa kakor otroligt populära bland er läsare. Många av er la upp bilder på instagram och mailade mig bilder av era egna ”slice n’ bake” kakor
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Jappgodis - 6st små "styck" (delade i grova bitar). Daim - 6st små "styck" (delade i grova bitar). Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.