När vi bläddrade i boken fastnade maken för "Slottets pepparrots och romsill". Med åren har vi strukit den ena rätten efter den andra på vårt julbord hemma på julafton - men sill och lax stryker vi inte
Min tanke i höstas var att köra "ett foto om dagen" och sedan presentera varje veckan. Men nu har min man försökt fixa lite med datorn och nu hoppas vi att datorn är lite mer arbetsvänlig
Det har varit dagar fyllda av arbete och julstök. Blanda i sillen och låt stå minst ett dygn i kylen. Drottning Mergarethes sill på mitt vis, ursprungligen ska det vara svart- och rödvinbärsgelé
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.