ca 600 - 700 g lax - det går bra med en stjärtbit eftersom laxen delas i mindre bitar (min kommentar) 1 liter vatten 2-3 tsk salt - jag tog 2½ tsk 3 svartpepparkorn 3 vitpepparkorndillstjälkar - jag tog knappt en halv kruka 1 gul lök 2 lagerbladBlanda vattnet med kryddorna och den skivade löken. Lägg i laxen, låt sjuda under lock på mycket svag värme, ca 20 minuter (30-40 min enligt ursprungsreceptet, men det tyckte jag var för länge. 2 tsk senap - jag tror farmor använde vanlig Slottssenap original, men jag tog Dijonsenap 2 dl majonnäs 2 dl gräddfil el creme fraiche 2 dl tjock grädde 1 dl klippt dill. ca 600 - 700 g lax - det går bra med en stjärtbit eftersom laxen delas i mindre bitar (min kommentar) 1 liter vatten 2-3 tsk salt - jag tog 2½ tsk 3 svartpepparkorn 3 vitpepparkorndillstjälkar - jag tog knappt en halv kruka 1 gul lök
En perfekt rätt för att ha klart efter brasan på valborgsmässoafton. Nedan finns lite supergoda recept sen är det bara att komplettera med färdigköpt kallskuret och lite inläggningar som man själv tycker är goda
Jag hann visst med ett inlägg till innan påsk – men det blir ett kort ett. Glad påsk. Taramosalatan finns på de flesta grekiska menyer och äts speciellt på Askmåndagen Kathari Deftera tidigt på våren då fastan inleds
Det rosa finns endast i det tillfälliga sortimentet och i begränsad upplaga. I år var jag verkligen inne på en fräsch, hälsosam och samtidigt färgglad påsk
Kommentera. Jag vill önska er alla en Glad Påsk. 0kommentarer. Kommentar 26 Ma. 26 Mar. 10. 21. GLAD PÅSK. Den här tårtan är gjord på chokladbottnar, hallonkompott, lemoncurd, myntamarinerade jordgubbar och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.