Wilgot tjatar ju om bullar varje dag, så idag bakade jag lite slätakardemummabullar till honom, men som alltid tar han två tuggor och sedan vill han ha frukt istället, riktigt fruktoman den killen som föredrar frukt framför bullar och kakor
Här kommer receptet på bullarna som blev söta och saftiga. Rulla ca 12 bullar. ca 12 bullar. Alla i familjen är rätt förtjusta i semlor och eftersom kvällsmaten gick så snabbt att fixa blev det tid över till bak
Dessa goda bullar gör jag normalt sett ganska ofta men nu var det ett bra tag sedan. Det är snart dags att knåpa ihop den första semlan – och för det krävs en god slät bulle
Mjuka goda slätabullar ska ej glömmas. Ni hör vilka bra bullar. Slätabullar, 20-24 st. Gör till runda bullar och låt jäsa på bakplåtspappersklädda plåtar i ca 20 minuter
Fyllda vetebullar. Ska bullarna frysas, frys dem osockrade. Dela i ca 17-18 bitar, trilla till bollar som vartefter kavlas ut en aning, lägg en klick fyllning i mitten, kläm ihop sidorna och vänd den släta sidan upp när de läggs i formar. Jäs till dubbel storlek och grädda i 225 graders ugn tills bullarna fått fin färg
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.