Har ni aldrig smakat osötad, kondenserad grädde förrut så gör det. Den är så krämig att du inte behöver tillsätta äggula när du gör glass och det går även utmärkt att utesluta gelantin när du gör pudding/pannacotta
Pannacottan brukar vanligtvis göras med enbart grädde, men jag tycker att lite syrlig yoghurt får pannacottan att smaka lite fräschare och blir inte fullt lika mäktig
Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar i en av färgerna och rör om tills allt har smält. 9 dl vispgrädde
Koka upp vaniljstång, frön, socker och grädde. Jag hittade ett recept på Bailyes Pannacotta som jag tyckte verkade gott så det var jag sugen på att göra
Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen
Pannacotta är enkelt att göra med gelésocker och med jordgubbar till blev det både lyxigt och gott. Lägg på jordgubbsmoset på pannacottan precis innan servering
Koka upp grädden med vaniljpulver och saften smaka av häll ev. Detta är min egenkomponerade pannacotta tårta denna är smaksatt med ICAs sockerfria flädersaft
Till servering vispgrädde, lättvispad. Pannacotta500 g grädde [5 dl] 2,5 gelatinblad 1 vaniljstång 180 g strösocker [2 dl] 2 dl vatten 3 g flingsalt. Kolasås250 g vispgrädde [2,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 70 g ljus sirap [0,5 dl] 30 g smör [2 msk]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.