I går blev de en härlig frukost med nybakta bröd och åt även till middagen. Tillsätt honung,salt,olja,graham,dinkel i din bakmaskin och kör igång på låg hastighet
Pensla bröden med lite vatten. 12 dl dinkelmjöl. 2 dl grahamsmjöl. Tillsätt både dinkel- och grahamsmjöl (spar ca 1dl till utbakningen) och knåda ihop till en deg. 12 dl dinkelmjöl. 2 dl grahamsmjöl
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Vi har gjort de här skorporna många gånger tidigare och det är bara att ställa sig och göra en omgång till så att vi har till alla sommarens utflykter
Och det kan ju behövas för jag hittade ett recept på saffransskorpor för evigheter sen och nu har jag äntligen bakat dem och de var verkligen försvinnande goda till en kopp té
Min klass ska ha café med underhållning på skolan ikväll. Jag har också lovat att underhålla med nåt, så det blir till att damma av en gammal stå-upp-grej
Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung. Tillsätt därefter grahamsmjöl, kruskakli och kardemumma och blanda till en jämn "smet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.